3 x gezond lunchen met kinderen

Kinderen en gezond eten, het is een verhaal van vallen en opstaan, van veel proberen, soms ook van of/of (in de categorie: lekker maar slecht voor je, ofwel voedzaam maar smakeloos). Kan het ook gewoon en/en? Welja. In deze drie plekken schrokken ze gegarandeerd hun eten naar binnen, zonder dat ze doorhebben dat het nogal tjokvol vitaminen zat. In Mechelen, Brugge en Brussel:  3 x gezond lunchen met kinderen.

Gezond lunchen met kinderen

Sister Bean

‘Is dit het restaurant van de zus van Mister Bean?’ informeert Mirtha, wanneer we de deur van Sister Bean openduwen. Gelukkig hebben we slimme kinderen bij, want de woordspeling was aan ons voorbijgegaan. We dachten dat het iets met koffiebonen moest zijn. En die serveren ze hier ook, in zeer geurige vorm, maar er is meer.

Sister Bean: kindvriendelijk restaurant

De sfeer is hedendaags, zowel qua interieur (witte muren met zichtbare balken, kale peertjes, scrabble-letters: check!) als wat er op het menu staat. Dat menu is samengesteld door mensen die duidelijk om onze gezondheid geven – waarvoor dank – maar er evengoed op staan om ons iets lichts, lekkers en smaakvols voor te schotelen. En dat zowel voor vegetariërs als carnivoren.

Sister Bean: kindvriendelijk restaurant

We installeren ons boven met drie meisjes die scheel zien van de honger. Het is woensdagmiddag en hoog tijd voor een aanvulling van de energievoorraden. En dat is ook precies wat het huisgemaakte eten hier doet. Onze tafel vult zich met tortilla’s, seizoenssalade met biet, avocado en mandjeskaas, Marokkaanse quinoasalade met mango, kip en munt, en knapperig brood. Een hap en lap, we gaan door de knieën. Buiten is er een fijn terras, dat uitgeeft op de autovrije Vismarkt. Een digestief speeluurtje vormt dus het perfecte dessert.

Hashtag Food – lunchen met kinderen

Fresh, fair & fabulous, zo noemen ze het zelf, en wie zijn wij om dat tegen te spreken? Wat bij Hashtag Food op de borden ligt, is gegarandeerd in eigen keuken bekokstoofd. Dat proef je natuurlijk, of het nu gaat over de tapas, de vegan pasta carbonara, de runderreepjes in Koreaanse stijl of de gebakken zalm met limoenrijst.

De kaart is behoorlijk uitgebreid en getuigt van een breeddenkende kijk op eten: aan typecasting wordt hier niet gedaan. De bediening is charmant, net als het kleurrijke interieur. Vinylplaten vinden hier een tweede adem als onderlegger; wij aten op de LP van De mooiste sprookjes en kinderliedjes’ van Paula Semer en Herman Niels.

De LP’s vinden trouwens ook nog hun weg naar de boxen, wat resulteert in een vrolijk stemmende soundtrack van golden oldies genre Bowie, The Stones en zelfs Vicky Leandros die uit volle borst haar Eurovisiehit Après Toi uit 1972 ten beste geeft.

Jour de Fête – Lunchen met kinderen

Brussel met kinderen / Brussels with kids: Jour de fête restaurant Brussel

Jour de fête op de Brusselse Anspachlaan doet de heerlijke film van Jaques Tati alle eer aan, met een kleurrijk fifties interieur, een hartelijke (onberispelijk tweetalige) ontvangst en een erg lekkere kaart. Elke dag is er keuze uit vijf gerechten, waarvan altijd eentje met vlees, eentje met vis, een vegetarische optie, een pasta en een seizoensgerecht. Ook een bordje (klein/groot) van het delicieuze groentebuffet is altijd een voltreffer. We zijn er al zo vaak geweest en elke keer komen we tot dezelfde conclusie: er wordt hier creatief en gezond gekookt, met alle smakelijke gevolgen van dien.

Nog meer gezond lunchen met kinderen? Lees dan eens 3 x lunchen in Antwerpen en onze vegan adresjes in Gent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.