3 x kindvriendelijke restaurants met tuin

Nu de ijsheiligen ongeveer gepasseerd zijn, is het wat ons betreft illegaal om nog binnen te eten. Wij snorden geheel voor uw plezier en levensgeluk drie plekken op om heerlijk buiten te eten met kinderen, omringd door groen, en met veel ruimte voor het grut om de benen te strekken. 3 x kindvriendelijke restaurants met tuin!

Middelheim Museum Antwerpen

3 x kindvriendelijke restaurants met tuin

Mika

Museumcafé Mika hoort bij het Antwerpse Middelheimmuseum. Het is in meer dan één opzicht een heel fijne plek om met de jongste medemens te vertoeven. Om te beginnen is er de ligging: groener dan dit vind je niet in de koekenstad. Zodra de zon zich van haar enigszins blijvende kant laat zien, wordt hier het terras geopend. Met zicht op het beeldenpark en makkelijke toegang tot een mals grasveld om u tegen te zeggen. Dat gras leent zich uitstekend tot verstoppertje spelen in het aangrenzende struikgewas of languit liggen kletsen (wat Lucy en Mirtha altijd een goed idee vinden).

Middelheim Museum Antwerpen
Bij Mika weten ze niet alleen wat gezellig is, ook van kwaliteitsvol eten hebben ze kaas gegeten. Wij zijn fan van de salades en de krakend verse baguettes met lekkere dingen zoals serranoham en manchegokaas. Dorst hoef je hier ook niet te lijden: die werk je efficiënt weg met een bionade of een bolleke Koninck.

Mika Middelheim Museum Antwerpen

 

De Peerdevisscher

Wie ter hoogte van Oostduinkerke overvallen wordt door honger, kan dit euvel prima laten verhelpen bij Johan Casier en Corinne D’hulster. Hun Estaminet De Peerdevisscher is een replica van een vissersherberg uit de jaren twintig, en serveert gerechten die beslist niet replica zijn. Johan is zelf paardenvisser en Corinne is de dochter van paardenvissers Rosa en Eddy. Om maar te zeggen: hier weten ze waar ze mee bezig zijn.

Estaminet Peerdevisscher restaurant Oostduinkerke
Een groot terras met uitgestrekt grasveld komt van pas als je in het gezelschap bent van jongelui die graag eens de benen luchten. Ook binnen is het stemmig, op een Bokrijk-aan-zee-achtige manier. Het interieur doet de familietraditie alle eer aan, met grote foto’s van vissers te paard.

Het restaurant van een garnalenvisser, daar verwacht je garnalen als speerpunt van de menukaart. En die zijn er natuurlijk ook, maar de echte trots zijn de in royale hoeveelheden boter gebakken tongskes, recht uit de zee. Vergezeld van simpele sla en tomaten en, tot vreugde van het jongste grut, verse frietjes. Eerlijk en lekker eten, zonder franjes. Ouders kunnen zich ook nog verheugen in een Paardevisscher, een bruin bier van hoge gisting dat door brouwerij Strubbe speciaal voor de estaminet gebrouwen wordt.

Estaminet De Peerdevisscher, Pastoor Schmitzstraat 4, 8670 Oostduinkerke. Info: 058/51.32.57. Voor de zeetong moet je op voorhand reserveren.

De Smidse

Vlakbij het prachtige Hallerbos in Vlaams-Brabant zit restaurant De Smidse, midden op de site van de Papiermolen van Herisem. De molen maakt deel uit van de voormalige kartonfabriek Winderickx in Alsemberg en heeft een geschiedenis die teruggaat tot 1536. Het industrieel complex is tegenwoordig beschermd als monument en werd ook door de Europese Commissie erkend als erfgoed.

De Smidtse Restaurant
Het restaurant van Ness en Peloes zit in de oude smederij en het aanpalende magazijn. De rustieke sfeer binnen is niet te versmaden, maar ook buiten in de heerlijke tuin – met gastvrije speelhoek voor de kinderen – is het goed toeven. Er wordt gekookt met producten uit de streek en met respect voor grootmoeders recepten.

restaurant De Smitse
De gespecialiseerde bierkaart is het vermelden waard, met onder meer Belgoo, ambachtelijk gebrouwen hoge gistingsbieren uit de regio. Ook het aanbod aan geuze – ‘de champagne van de Zennevallei’, wordt ons met de nodige trots verteld – is zeer uitgebreid.

Het vlees is van eigen kweek en bereikt hongerige magen in allerlei hoedanigheden: steak, gehaktballetjes in tomatensaus, stoofvlees of ter plaatse gerijpte ham. Opteren de kinderen liever voor garnaalkroket of (al dan niet vegetarische) lasagne, dan is dat ook goed. De perfecte plek voor een zorgeloze zomerse avond, als je ‘t ons vraagt.

De Smidse, Fabriekstraat 23, 1652 Alsemberg. Info: www.desmidse1655.be

Nog meer kindvriendelijke restaurants? Deze restaurants hebben een fantastisch terras of hier eet je lekker Italiaans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.