3 x kindvriendelijke restaurants in Antwerpen

Binnen eten? Dat is zó 2019. Buiten, in de zon of de schaduw, daar is het te doen. Wij tippen de leukste plekken om je honger al fresco te stillen: 3 x kindvriendelijke restaurants met terras in Antwerpen!

Bar Vert – 3 x kindvriendelijke restaurants met terras in Antwerpen

Het terras van Bar Vert is intussen een welbekende oase voor wie honger heeft en zich in Berchem bevindt.  Aan de elegante Helenalei is het heerlijk huizen kijken – wie niet oplet maakt hier zo een hele middag zoek. Maar je komt eigenlijk om te eten en ook dat is een prima idee. De kaart ademt een aangename portie zeitgeist, te merken aan het feit dat niet vlees maar (seizoens)groente de hoofdrol speelt.

De flatbreads en salades zijn stuk voor stuk vers, geïnspireerd en smaakvol. Denk: noodle salade met champignon, wortel, basilicum, munt en chili, maar ook genereus belegd flatbread met hummus, zoete aardappel, kikkererwten, rucola en za’atar. Ook carnivoren zijn welkom, overigens. Aan hen wordt gedacht met meer vlezige flatbreads, zoals venkelsalami en rauwe prosciutto.

Inspiratie komt hier uit alle windhoeken aangewaaid. Chakchouka uit het Midden-Oosten, toast met caponata uit Italië en een eitje met asperges… uit eigen land. De zondagse brunch is een ideaal moment om al die lekkere dingen te proeven, tot 16u trouwens.

Pakt – 3 x kindvriendelijke restaurants met terras in Antwerpen

Bij PAKT, een voormalige industriële site naast ‘t Groen Kwartier, valt er heel wat te proeven. In de oude pakhuizen, die na hun glorietijd ook nog dienst deden als locatie voor underground feestjes, huizen nu een hele resem duurzame en creatieve ondernemingen. Op het dak wordt duchtig getuinierd onder de leiding van boeren Bram Stessel en Sjarel van coöperatie De Volle Grond. Het geheel oogt een beetje Brooklyn.

Lekker én buiten eten kan je hier volop. Om te beginnen zijn er de zuurdesempizza’s van Standard. Die komen kraakvers uit de houtoven en worden belegd met verrassende dingen als gepekelde ui en boerenkool (maar ook met pikante salami als je wil). Groenten en kruiden komen vanop ‘t dak van PAKT en zijn biologisch geteeld. Er zijn rooftop salades te scoren met burrata, quinoa of halloumi en ja, er is hele lekkere homemade ice-tea. Tip: de zuurdesempizza’s zijn er ook om mee te nemen voor thuis (vacuüm verpakt).

Racine is een telg van Ellen en Dennis, de mensen achter Bar Palmier en Moss. Hier worden quinoaboterhammen en uitstekende salades verpatst, net als brood van straffe bakker Toon de Klerck.

Je dorst lessen doe je met koudgeperste sappen, een uitgebreide theekaart, natuurwijnen en koffie van Caffenation, die op de site ook hun roastery en bar hebben.

Kasserol is dan weer de vaste stek waar de Groene Foodtruck inmiddels is neergestreken. In de lunchbar eet een gemoedelijke mix van moeders, studenten en nieuwsgierige zestigers zich een weg door het dagverse aanbod. Ook hier zijn de groenten afkomstig van hun eigen bioboerderij en het dak van PAKT Antwerpen.

Mika – 3 x kindvriendelijke restaurants met terras in Antwerpen

Museumcafé Mika hoort bij het Antwerpse Middelheimmuseum. Het is in meer dan één opzicht een heel fijne plek om met de jongste medemens te vertoeven. Om te beginnen is er de ligging: groener dan dit vind je het niet, zeker niet in de koekenstad. Zodra de zon zich van haar enigszins blijvende kant laat zien, wordt hier het terras geopend. Met zicht op het beeldenpark en makkelijke toegang tot een mals grasveld om u tegen te zeggen. Dat gras leent zich uitstekend tot verstoppertje spelen in het aangrenzende struikgewas of languit liggen kletsen (wat Lucy en Mirtha altijd een goed idee vinden).

Middelheim Museum Antwerpen

Bij Mika weten ze niet alleen wat gezellig is, ook van kwaliteitsvol eten hebben ze kaas gegeten. Wij zijn fan van de salades en de krakend verse baguettes met lekkere dingen zoals serranoham en manchegokaas. Dorst hoef je hier ook niet te lijden: die werk je efficiënt weg met een bionade of een bolleke Koninck.

Mika Middelheim Museum Antwerpen

Nog meer tips voor kindvriendelijke restaurants? Check dan deze 3 topadresjes of deze 5 restaurants in Brussel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.