3 x lunchen met kinderen in Antwerpen

Nieuwsflash: gezond lunchen met kinderen in Antwerpen is altijd een goed idee.

Wij verzamelden drie puike adresjes waar je rond het middaguur aan je portie vitamines kan komen, zonder dat je zelfs maar doorhebt dat je gezond aan het eten bent. Gewoon omdat het zo lekker is. En zo gezellig. En o ja, ook kinderen zijn er welkom. 3 x gezond lunchen met kinderen in Antwerpen! 

Copper

Wekelijks steken de Dingenzoekers de koppen bij elkaar bij Copper, want geloof het of niet, al dat gezoek vergt wel enige planning. En caffeïne, dat ook. En chocoladetaart, voorafgegaan door een verrukkelijk bordje met pakweg quinoa, geroosterde paprika, rode bietendip en pijnboompitten. Dat op frisse en extra hongerige dagen voorafgegaan wordt door een dampend verse soep. Annemiek laat zich inspireren door de seizoenen voor haar wisselende suggesties, maar ook de usual suspects op haar kaart zijn steevast heerlijk. Voor elk gerecht kan je als basis kiezen uit een boterham, linzen of quinoa. Extra leuk: Copper heeft ook een hoekje met vintage keramiek en planten die te koop zijn. En een klein maar gezellig terrasje.

Copper restaurant Antwerp

Native

Benjamin Somers ontwierp ooit affiches en reclamecampagnes. Maar op de een of andere manier verzeilde hij in de keuken en besloot dat hij het daar veel leuker vond. Na passages in De Kleine Zavel en Het Nieuw Palinghuis opende hij zijn eigen tent, genaamd Native.

Groenten spelen hier de hoofdrol. Vlees is niet de vijand maar krijgt een verdienstelijke bijrol, zodat de groentendiva’s des te meer kunnen schitteren. Alles bij Native is bio. Het interieur sluit daar naadloos bij aan, met een soort van bio 2.0 stijl. Authentiek tegelvloertje, de juiste afgebladderde plank aan de muren, tafels gemaakt van oude Franse luiken en onderstukken van waterpompen en de blitse koersfiets die schijnbaar achteloos geparkeerd staat. Nu kan je van bio 2.0 zeggen wat je wil, maar niet dat het niet mooi en gezellig is.

En lekker, dat is het ook. Op de kaart staan boterhammen met rode bietentapenade, linzenpaté met spek, knolselder, linzen en rosbief, gegrilde kip, hummus en amandelen, soep, quiche en salade van de dag. Maar ook voor een heerlijk dessert als wortelcake draaien ze hier hun hand niet om.Kinders zijn welkom, Benjamin heeft er zelf ook twee. Er is geen plek om rond te rennen en de sfeer is nogal rustig, maar er zijn wel lieve dingen als kleurpotloden en spelletjes.

Native lunch Antwerpen

Racine

Racine opende z’n deuren in november en is het nieuwe project van Ellen en Dennis, de mensen achter Bar Palmier en Moss. Hier worden quinoaboterhammen en uitstekende salades verpatst, net als brood van straffe bakker Toon de Klerck. Je dorst lessen doe je met koudgeperste sappen, een uitgebreide theekaart, natuurwijnen en koffie van Caffenation, die op de site hun nieuwe roastery en bar hebben.

Pakt Antwerpen Racine

Extra tips om te lunchen met kinderen in Utrecht en probeer zeker deze heerlijke hamburgers eens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.