3x kindvriendelijk lunchen in Antwerpen

Kindvriendelijk lunchen in Antwerpen? Die zijn er genoeg, en geregeld komen er nieuwe bij. Wij gingen rond het middaguur onze honger stillen en kwamen terug met deze buit: 3 x (heel lekker) kindvriendelijk lunchen in Antwerpen.

Bardin

Bij het mooie Bardin op de Mechelsesteenweg valt er serieus wat te ontbijten en te lunchen. Dat kan in de warm ingerichte ruimte met veel hout, maar ze hebben ook een prachtige tuin. Het is momenteel geen buiten-eten weer, maar de tuin ligt er zo beeldig herfstig bij dat alleen al ernaar kijken de hectische stadsmens in jezelf het zwijgen oplegt (toch voor een uurtje). Hetzelfde voor de kleine mens die je eventueel bijhebt: voor dat soort volk is er een schommel in de tuin en een speciaal kinderontbijt en -lunch. Elke woensdag van 12u tot 16u serveert Bardin trouwens pannenkoeken voor hun jongste klanten.

De kaart omschrijven ze zelf als een geheel van gezonde, kleurrijke gerechten en klassiekers met verrassende ingrediënten. En dat is niks gelogen. De toast met hummus en Mexicaanse salsa en de toast met avocado, wortelspread, appel en hazelnoot voldoen alvast aan het etiket ‘kleurrijk, gezond én delicieus.’ Verder vind je hier ook andere lichte gerechten zoals wraps met kip, quinoa salade, Caesar salade en Thai beef salad. En uiteraard goeie koffie, want waar zouden we staan zonder?

Camion

Voor een lunch bomvol plantenkracht kan je tegenwoordig ook terecht bij Camion in de Paleisstraat. Het hoofdkwartier van Camille & Boqion, twee vriendinnen die naar eigen zeggen allebei dol zijn op goed eten, is in een mum van tijd een druk bezochte draaischijf van smakelijke lunchkes geworden. Wat ze serveren is plant based, dus goed voor jezelf, en als je dan toch bezig bent, voor de hele planeet. Bio, lokaal en seizoensgebonden zijn de codewoorden van de keuken. Een greep uit de good stuff: vegan preparé met olijven en kappertjes, courgette in de oven, met notencrumble en groene salade, rode biet pannenkoekjes… En natuurlijk is ook die goeie ouwe allemansvriend toast hummus van de partij.

Juliette – kindvriendelijk lunchen

Op de Ijzerenwaag is het altijd heerlijk binnenvallen bij Juliette, de zus van de Broers van Julienne in de Kasteelpleinstraat. Je kan er iets kiezen uit de toog met versbereide slaatjes en meenemen om thuis op te eten of je ter plekke aan een tafeltje zetten. Dat kan bij mooi weer ook op het terras, waar het uitstekend mensen kijken is (het steegje is autovrij). Juliette doet ook dienst als winkel, dus je eet hier omgeven door schappen vol met biologische producten.

In de toog vind je hartige quiches, salades en visbereidingen waarin groenten veelal mogen schitteren, maar ook voor zoete taarten ben je hier aan het juiste adres.

Nog meer kindvriendelijk lunchen? We hebben ook lijstjes in Gent en Brussel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.