4 x lunchen met kinderen in het coole Utrecht

Utrecht is een coole stad, stelden wij vast toen we er laatst waren voor een reportage over Werfzeep. De Britse krant The Guardian noemt het niet voor niets ‘Holland’s most charming and underrated city‘ en ‘the laidback alternative to Amsterdam‘. Wij tippen alvast 4 plekken om te lunchen met kinderen in Utrecht, getest en… hártstikke goed bevonden!

Brauhaus Koffie Leute – Lunchen met kinderen

Aan de gezellige Westerkade is het te doen. Om bij het atelier van Werfzeep te komen, moet je eerst door Brauhaus en Koffie Leute. Niet dat dat een straf is! Aan de filterkoffiebar worden geurige kopjes gebrouwen, die je vervolgens meeneemt richting een zeteltje om te kletsen, te mijmeren of te lezen. Een spelletje spelen in de knusse woonkamer kan ook en zelfs als je een plaatje wil draaien zal niemand daar raar van opkijken.

In de recordstore van Brauhaus vind je Nederlands’ coolste tunes, vooral electronisch, maar het auditieve spectrum beperkt zich niet tot dat alleen. Ook aan cassettebandjes en tweedehands LP’s doen ze hier met graagte. Heerlijk om je oor te luisteren te leggen, ondertussen mijmerend over hoe het vroeger beter was.

Frenchie – Lunchen met kinderen

Bij Frenchie Café pakken ze uit met all day brunch en een interieur ‘volgens het boekske’. Heel even dachten we dat het millenials only was, maar blijkbaar zijn ze hier toch breeddenkend want we mochten gewoon binnen en werden zelfs niet raar aangekeken, met onze generation X manier van doen (we dekten ons dan ook wel in door meteen een flat white met havermelk te bestellen).

All day brunch is gewoon een steengoed idee en het eten dat hier op (de marmeren) tafel komt is erg lekker. Speciale vermelding voor de zoete aardappelfrietjes! Uiteraard is de avocado toast met gepocheerd ei ook serieus smakelijk, net als de pancakes. Echte meisjesmeisjes kunnen hier trouwens Unicorn pancakes bestellen, met roze chocolade (we zeggen het maar, voor het geval je bij je volgende tripje naar Utrecht eens goed wil scoren bij je tienerdochter).

 

Keek – Lunchen met kinderen

De keuken van Keek houdt het puur biologisch en heeft een boon voor zoet én zout. Brood, croissants en aanverwanten komen dagelijks uit de oven van de eigen bakkerij. Qua lunch maken ze lekkere belegde boterhammen (bijvoorbeeld met dille-roomkaas en bietjes of gepickelde groente met olijventapenade), kaasscones en quiches. Ook in de zoete afdeling kunnen we melden dat dessert hier erg serieus wordt genomen. De worteltaart met citroenroom is er eentje om niet snel te vergeten.

 

De Oude Hortus – Lunchen met kinderen

‘Moet je zeker heen’, zeiden de meisjes van Werfzeep en inderdaad, de Oude Hortus in hartje stad is een heerlijke plek. De historische tuin is het ideale decor om even op adem te komen, nieuwe plannen te smeden of je te verdiepen in die talloze intrigerende plantensoorten. Moesten wij in Utrecht wonen, dan zouden we hier ook zeker na school komen met de kinderen. Gewoon om even weg te zijn uit de stad, zonder écht weg te gaan uit de stad.

Dus wat doe je hier? Flaneren langs de verschillende tuinen, waaronder de prachtige medicinale Regiustuin, en de 250 jaar oude Ginkgo Biloba. Daarna lunchen of koffiedrinken in museumcafé Ginkgo, bij mooi weer op het terras. Met zekerheid een van de rustigste plekjes voor een lunch in Utrecht.

Extra tips om te lunchen met kinderen in Antwerpen en Gent.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.