5 x kindvriendelijke restaurants in Brussel

Op zoek naar kindvriendelijke restaurants in Brussel? ‘t Is zeker da! In Brussel valt aan alle soorten honger iets te doen. Of je nu zin hebt in authentiek Ethiopisch dan wel eigentijds vegetarisch of de klassieke weelde van de brasserie: in de keukens van onze hoofdstad is het te vinden. Dus voilà! 5 x kindvriendelijke restaurants in Brussel.

Chicago

Chicago Restaurant Brussel

Julie Belaen en haar man Fouad Benarbia – ook de drijvende krachten achter het heerlijke en op en top kindvriendelijke restaurant Houtsiplou – creëerden met Chicago een puik familiebestendig café-restaurant. In de voormalige matrassenwinkel aan de Vlaamsesteenweg is het van ‘s ochtends vroeg goed toeven. Op de kaart staan quiches, burgers, quesadillas, pasta’s, croques en salades. Achteraan de zaak zit ook een knus kinderhoekje, waar Nederlands-, Frans- en anderstalige koters al stoeiend verbroederen.

 

Toukoul

Toukoul restaurant Brussel

Bij Toukoul eet je Ethiopisch. Ethiopië is het land waar de Homo sapiens zo’n 200.000 jaar geleden aan zijn succesvolle trip door de wereld begon. Maar ook… het land waar je met je handen mag eten. En ook in dit restaurant mag dat. Met behulp van pannenkoekjes dan wel. Lekker en joepie!

 

Jour de fête

Jour de fete restaurant Brussel

Jour de fête op de Anspachlaan doet de film van Jaques Tati alle eer aan, met een kleurrijk fifties interieur, een hartelijke (onberispelijk tweetalige) ontvangst en een erg lekkere kaart. Elke dag is er keuze uit vijf gerechten, waarvan altijd eentje met vlees, eentje met vis, een vegetarische optie, een pasta en een seizoensgerecht. Er wordt creatief en gezond gekookt, met alle smakelijke gevolgen van dien.

Jour de fete restaurant Brussel
Jour de fete restaurant Brussel

Chalet Robinson

Chalet Robinson restaurant Brussel

Om bij Chalet Robinson in het Terkamerenbos te komen, moet je aan boord van een vlot klimmen, dat je traag maar vastberaden naar de overkant brengt. De overkant, dat is een heus onbewoond eiland. Oké, het is misschien wel bewoond, maar echt niet meer dan een klein beetje. Aan tafel zijn er hamburgers, balletjes in tomatensaus, spaghetti en biefstuk met frietjes. En op het eiland is er heerlijk veel speel- en ravotruimte. Hoe cool is dat?

 

Bel Mundo

Bel Mundo restaurant Brussel
In de voormalige Belle-Vue brouwerij in Molenbeek is tegenwoordig heel veel te beleven. Ook Bel Mundo is een fris, nieuw project dat onderdak vond in de gebouwen van de oude brouwerij. Je eet er lekker en zeer betaalbaar maar steunt tegelijk ook een duurzame onderneming én een sociaal project ten voordele van kwetsbare Brusselaars. Ze kweken eigen biogroenten en -fruit in hun 1500m2 grote moestuin en werken met lokale producenten. Elke zondagochtend organiseert food waste-collectief Eatmosphere de Mary Pop-in brunch en op woensdagavond is er Café Mangé.

Nog meer tips voor kindvriendelijke restaurants? Ontdek ook 3x Antwerpen of 2x gastronomisch uit eten met kinderen.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.