7 x lunchen in Brussel met kinderen: WOLF
Honger als een wolf? Sluip dan op kousenvoeten naar de nieuwe overdekte foodmarkt aan de Brusselse Wolvengracht en zet je tanden in iets lekkers (liever geen malse oma’s). WOLF pakt uit met 1) goeie sfeer 2) heerlijk, kwaliteitsvol eten van heel divers pluimage én 3) betaalbare prijzen: het ideale recept om een gezellige mix van hongerig volk aan te trekken. 7 x lunchen in Brussel met kinderen en tieners! (en dat allemaal op dezelfde plek: handig)

Aan tafel in Brussel met kinderen
Brussels nieuwste aanwinst zit in een erg knap gebouw uit 1943 dat – hoe kan het ook anders – een bank huisvestte (die banken hebben steevast de diepste zakken om in te tasten als ze een nieuw hoofdkwartier nodig hebben). Maar de tijden veranderen: exit de Algemene Spaar en Lijfrente Kas, enter Lionel Jadot. De ontwerper, die stilaan kan doorgaan voor de architecturale burgemeester van Brussel, hergebruikte zoveel mogelijk gedemonteerde elementen van het oorspronkelijke gebouw. Dat is eraan te zien: je herkent de vorm van oude loketten en bureaus.

En zo werd WOLF een een bruisende draaischijf, waar er niet langer gekauwd wordt op kasbons en interesten maar op smaakvolle gerechten uit alle hoeken van de wereld. Pluspunt als je komt met kieskeurige tieners of kinderen die nog niet veel lusten: iedereen kan zijn eigen bordje kiezen. De buit oppeuzelen doe je aan een van de lange tafels in de centrale hal of in een intiemer hoekje aan de zijkant. In totaal is er plaats voor ruim 700 hongerigen, maar zelfs op het spitsuur voelt het nog altijd eerder aan als gezellige drukte dan als teveel volk op een kluitje.


Van Hanoi tot Mumbai
Knees to chin wint wat ons betreft zeker de prijs voor meest poëtische naam. Dit Aziatische eethuis heeft zich intussen als een lekker virus over Brussel verspreid, van Elsene tot het centrum en Sint-Gillis, en mocht dus ook hier niet ontbreken. Ze grossieren in de meest delicieuze spring rolls, gevuld met goeds als teriyaki aubergine en crispy bacon, maar evengoed met gekarameliseerde tofu of Peking eend. De smaak is vol, fris en knapperig, de sausjes (hoisin, sesam-soja, sweet chili) maken het af.

Ook voor dim sum, gestoomde buns, kommetjes rijst, miso soep en Vietnamese cake zit je hier goed. Wie geen zin of tijd heeft om ter plaatse te eten, kan trouwens gaan voor home delivery. Ideaal voor wie in de buurt woont/werkt en z’n Aziatische smaakbommetjes aan de deur wil geleverd zien. Bollyfood Stories neemt je mee naar Mumbai, behoorlijk tijd- en kostenbesparend om daar even te kunnen vertoeven zonder langs Zaventem te passeren. Naan brood uit de tandoori oven, curry’s, massala, romige dahl, en niet te vergeten fantastische samosa’s.

My Tannour by George zoekt het dan weer in een heel andere hoek. De George uit de naam is een Syriër die eerder al in de potten roerde in het Brusselse instituut Comme Chez Soi. Hier brengt hij de keuken van het land waar hij opgroeide, opgehangen aan tannour (traditioneel brood uit de houtgestookte oven). En dus bestel je hier bijvoorbeeld een fallafel tannour, chicken tannour of een vegetarische versie van het gevulde brood. Ook de slaatjes en bijhorende hummus zijn perfect.

Ook de moeite: het Ethiopische Toukoul, waar we eerder al uitgebreid over vertelden. Geen probleem als je in jong gezelschap vertoeft dat niet warm loopt voor Vietnamees, Indisch, Syrisch of Afrikaans op het bord. Je vindt hier namelijk ook uitstekende hamburgers (Les Super Filles du Tram), pizza (La Piola) en wafels (Gaufres & Waffles). Op je honger blijven zitten lijkt ons in dit Brussels bolwerk een hele prestatie.

Food Hub
Wie na de lunch snel nog even boodschappen wil inslaan, kan dit doen onder hetzelfde dak, bij het aanpalende Food Hub. Dat is een verpakkingsvrije biomarkt, waar je duurzaam geteelde producten in bulk vindt: van groente en fruit tot droge voeding, koekjes, brood en chocolade. Er wordt vooral gewerkt met Belgische en Europese boeren. Leuk is dat je heel wat achtergrondinfo krijgt over de koopwaar. Ook hier zijn de prijzen trouwens schappelijk.

