Gezond lunchen met kinderen in Antwerpen

Gezond lunchen met kinderen in Antwerpen? Dan moet je bij Benjamin Somers zijn. Hij ontwierp ooit affiches en reclamecampagnes. Maar op de een of andere manier verzeilde hij in de keuken en besloot dat hij het daar veel leuker vond. Na passages in De Kleine Zavel en Het Nieuw Palinghuis opende hij zijn eigen tent, genaamd Native. En wat zijn wij daar blij om.

Groenten spelen hier de hoofdrol.

Vlees is niet de vijand maar krijgt een verdienstelijke bijrol, zodat de groentendiva’s des te meer kunnen schitteren. Alles bij Native is bio.

Het interieur sluit daar naadloos bij aan, met een soort van bio 2.0 stijl. Authentiek tegelvloertje, de juiste afgebladderde plank aan de muren, tafels gemaakt van oude Franse luiken en onderstukken van waterpompen en de blitse koersfiets die schijnbaar achteloos geparkeerd staat. Nu kan je van bio 2.0 zeggen wat je wil, maar niet dat het niet mooi en gezellig is. En lekker, dat is het ook, zoals al gauw bleek.

Op de kaart staan boterhammen met rode bietentapenade, linzenpaté met spek, knolselder, linzen en rosbief, gegrilde kip, hummus en amandelen, soep, quiche en salade van de dag. Maar ook voor een heerlijk dessert als wortelcake draaien ze hier hun hand niet om.

Kinders zijn welkom, Benjamin heeft er zelf ook twee. Er is geen plek om rond te rennen en de sfeer is nogal rustig, maar er zijn wel lieve dingen als kleurpotloden en spelletjes. In de zomer hoopt Benjamin uit te pakken met huisgemaakte ijsjes, dus tegen dan zijn wij hier helemaal niet meer weg te slaan.

Nog meer lunchen met kinderen in Antwerpen of ga voor hier heerlijke hamburger in de Ardennen.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.