Kindvriendelijk lunchen aan zee: de beste tongskes met boter

Kindvriendelijk lunchen aan zee? Wie ter hoogte van Oostduinkerke overvallen wordt door knagende honger, kan dit euvel prima laten verhelpen bij Johan Casier en Corinne D’hulster. Hun estaminet De Peerdevisscher is een replica van een vissersherberg uit de jaren twintig, en serveert gerechten die beslist niet replica zijn.

Johan is zelf paardenvisser en Corinne is de dochter van paardenvissers Rosa en Eddy. Om maar te zeggen: hier weten ze waar ze mee bezig zijn. Een groot terras met uitgestrekt grasveld komt van pas als je in het gezelschap bent van jongelui die graag eens de benen strekken.

Tongskes met boter – kindvriendelijk lunchen aan zee

Ook binnen is het stemmig, op een Bokrijk-aan-zee-achtige manier. Het interieur doet de familietraditie alle eer aan, met grote foto’s van vissers te paard. Het restaurant van een garnalenvisser, daar verwacht je garnalen als speerpunt van de menukaart. En die zijn er natuurlijk ook, maar de echte trots zijn de in royale hoeveelheden boter gebakken tongskes, recht uit de zee.

‘De echte trots zijn de in royale hoeveelheden boter gebakken tongskes’

Vergezeld van simpele sla en tomaten en, tot vreugde van het jongste grut, verse frietjes. Eerlijk en lekker eten, zonder franjes. Ouders (en andere meerderjarigen) kunnen zich ook nog verheugen in een Paardevisscher, een bruin bier van hoge gisting dat door brouwerij Strubbe speciaal voor de estaminet gebrouwen wordt.

Estaminet De Peerdevisscher, Pastoor Schmitzstraat 4, 8670 Oostduinkerke. Info: 058/51.32.57. Voor de zeetong moet je op voorhand reserveren.

Nog meer inspiratie? We hebben er ook leuke in Antwerpen en in Brussel.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.