Kindvriendelijk lunchen: Balls & Glory

Kindvriendelijk lunchen? Balls & Glory opende in tal van locaties en ja, ook Antwerpen. Daar vonden Wim Ballieu’s ballen onderdak bij Felix Pakhuis op ‘t Eilandje, de voormalige havenbuurt die twintig jaar geleden al verondersteld werd de plaats om te zijn te zijn, maar waar het pas de laatste jaren echt bougeert.

Balls and glory Antwerpen
Balls and glory Antwerpen
Balls and glory Antwerpen

In een lumineuze, hedendaags ingerichte ruimte peuzel je de handgerolde én gevulde gehaktbal van je keuze op, vergezeld van een slaatje of puree. Het toffe aan gehaktballen is dat iedereen ze sowieso al lust. De gehaktbal is een allemansvriend. Wat ze hier met die gehaktbal uitspoken, tilt het ding evenwel ver uit boven het niveau van ‘hap waar je niets verkeerd mee kan doen’.

Wim Ballieu

Balls and glory Antwerpen

Stoemp van het seizoen

Het varkensgehakt is afkomstig van eigen kweek: Wim’s ouders hebben een slagerij. De vullingen zijn seizoensgebonden en variëren van pompoen-geitenkaas, witloof-mosterd, champignon-truffel, broccoli-parmezaan, ham-prei, spinazie of rode kool-peer. Voor de niet zo op vlees belusten zijn er vegetarische ballen van risotto, met vulling van aubergine en tomaat of spinazie. De salade erbij bestaat uit quinoa met rode bieten en walnoot, bijvoorbeeld, of een stoemp van seizoensgroenten.

Balls & Glory

Zoek je nog tips voor kindvriendelijk lunchen in de stad? Check dan Gent, Brussel en Antwerpen.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.