Kindvriendelijk restaurant: grootmoeders keuken

Kindvriendelijk restaurant gezocht? Vlakbij het prachtige Hallerbos in Vlaams-Brabant zit restaurant De Smidse, midden op de site van de Papiermolen van Herisem. De molen maakt deel uit van de voormalige kartonfabriek Winderickx in Alsemberg en heeft een geschiedenis die teruggaat tot 1536. Het industrieel complex is tegenwoordig beschermd als monument en werd ook door de Europese Commissie erkend als erfgoed.

‘Ness en Peloes koken met respect voor grootmoeders recepten’

Het restaurant van Ness en Peloes zit in de oude smederij en het aanpalende magazijn. De rustieke sfeer binnen is niet te versmaden, maar ook buiten in de heerlijke tuin – met gastvrije speelhoek voor de kinderen – is het goed toeven. Er wordt gekookt met producten uit de streek en met respect voor grootmoeders recepten.

De champagne van de Zennevallei

De gespecialiseerde bierkaart is het vermelden waard, met onder meer Belgoo, ambachtelijk gebrouwen hoge gistingsbieren uit de regio. Ook het aanbod aan geuze – ‘de champagne van de Zennevallei’, wordt ons met de nodige trots verteld – is zeer uitgebreid.

‘Ter plaatse gerijpte ham van eigen kweek’

Het vlees is van eigen kweek en bereikt hongerige magen in allerlei hoedanigheden: steak, gehaktballetjes in tomatensaus, stoofvlees of ter plaatse gerijpte ham. Opteren de kinderen liever voor garnaalkroket of (al dan niet vegetarische) lasagne, dan is dat ook goed. De perfecte plek voor een zorgeloze zomerse avond, als je ‘t ons vraagt.

De Smidse, Fabriekstraat 23, 1652 Alsemberg. Info: www.desmidse1655.be

Nog meer tips voor een kindvriendelijk restaurant? Hier nog een adres waar je in de tuin kan spelen in Vlaanderen en de Ardennen.

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.