Kindvriendelijk restaurant: heerlijke hamburgers

Kindvriendelijk restaurant gezocht? Welkom in de wereld van suikerzoete pasteltinten, home made hamburgers en levensgrote Marilyn Monroe’s. In het Brusselse ook wel bekend als Le Balmoral.

Het personeel slalomt behendig tussen de flamingoroze en hemelsblauwe tafels en spant zich in om een handjevol woorden Nederlands te spreken. Wij nestelen ons op de heerlijke skai banken – in zo’n echte Amerikaanse booth – en bestellen met stoere blik een milkshake.

Dames in badpak

Inox toog, muurschildering van James Dean (‘Wat een mooi schilderij’, zucht Mirtha), dames in badpak, oude Coca-Cola reclames en nummerplaten uit Oklahoma: we zijn in de USA én zestig jaar terug in de tijd. Op de kaart Amerikaanse klassiekers en tex-mexgerechten zoals fajitas, enchiladas en tacos. Naast de gebruikelijke kinderkaart, is er zelfs een babykaart met keuze uit groente- en fruitpapjes.

‘De huisgemaakte mayonaise is een eervolle vermelding waard’

Wij hebben onze zinnen gezet op the one and only hamburger en bestellen een cheeseburger en een baconcheeseburger, tevens in kleine versie voor onze jonge reporters. Daarbij horen kruidige wedges: gebakken aardappelpartjes in de schil, gul bestrooid met paprikapoeder. Ook de huisgemaakte mayonaise (naast de onvermijdelijke ketchup) is een eervolle vermelding waard.

Speciale kindertoiletten

Terwijl Michael Jackson door de boxen schalt, werken we gezamenlijk onze portie fastfood naar binnen. Geen enkele vergelijking mogelijk met de gebakken sponzen van de overbekende ketens: dit is een hamburger zoals het hoort. Als dessert delen we een stuk cheesecake, terwijl de kinderen hun tanden zetten in een ijsje met slagroom, smarties en chocoladesaus.

In de rubriek sanitair valt nog te melden dat er tot hun grote tevredenheid speciale kindertoiletten zijn en een speelhoekje achteraan het restaurant. De kinderboeken in de rekken zijn wel uitsluitend in het Frans. Buiten is er een verwarmd terras, dat uitkomst biedt bij een vol restaurant. Al mis je dan wel het sprankelende interieur.

Le Balmoral, Georges Brugmannplein 21, 1050 Elsene, www.lebalmoral.be

Nog meer tips voor een kindvriendelijk restaurant? Check dan deze andere in Brussel of ontdek deze hidden secret in Antwerpen.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.