Kindvriendelijk restaurant: hier moet je met je handen eten

Op zoek naar een kindvriendelijk restaurant? In het Brusselse Toukoul kan je met de hele familie de authentieke Ethiopische keuken gaan proeven. Ethiopië is het land waar de Homo sapiens zo’n 200.000 jaar geleden aan zijn succesvolle trip rond de wereld begon. Het land kan uitpakken met een hele resem UNESCO werelderfgoedsites én ze telen er de beste koffiebonen ter wereld. Maar dat valt uiteraard allemaal in het niets vergeleken bij het feit dat je er met je handen mag eten.

Kindvriendelijk restaurant: Toukoul

Wanneer we het met veel hout ingerichte restaurant en cultuurhuis Toukoul in hartje Brussel binnenkomen, kunnen de kinderen hun opwinding maar moeilijk verbergen. Op restaurant met je handen eten, dat behoort nu niet meteen tot de doorsnee geplogendheden. Meestal zijn we de helft van de maaltijd bezig hen aan te porren tot het gebruik van meer dan één bestekonderdeel. Wat ze steevast negeren. Dat verfoeide bestek eens helemaal achterwege laten, vinden ze een prima vooruitzicht. Wàt ze precies gaan eten, daar zijn ze niet zo mee bezig.

Opgerolde pannenkoekjes

In het midden van onze ronde tafel prijkt een grote schotel met het discovery menu, kwestie van kennis te maken met de highlights van de Ethiopische keuken. Erbij krijgen we een soort van opgerolde pannenkoekjes, waar je telkens een stukje vanaf scheurt om een hapje op te scheppen. ‘Dat is wel niet echt met je handen eten’, zegt Lucy. ‘Die pannenkoek is dan toch een soort bestek.’ ‘Ja, maar je eet die pannenkoek wel op, en je mes en vork niet’, vindt Felix. De kunst is net om niet met je vingers in het eten te zitten, al heb je ze dan nog zo grondig gewassen aan de lavabo in het restaurant.

‘Allemaal samen uit één grote schaal eten is heel gezellig’

‘Ik vind die kip heel lekker’, laat Mirtha weten, terwijl ze een behoorlijk pikant stukje tussen haar pannenkoek draait. De pannenkoeken doen qua smaak eerder denken aan zuurdesembrood dan aan de pannenkoeken die wij kennen. Vallen verder in de smaak bij de kinderen: de kruidige spinazie, champignons, stoofpot van aardappelen met kurkuma en huisgemaakte ricotta. Deze laatste komt trouwens goed van pas bij een pikant noodgeval.

Melting pot

Ook de gestoofde linzen zijn erg smakelijk en doen denken aan sommige gerechten uit de Indische keuken. Los van wat we eten, zijn we het er voltallig over eens dat het heel gezellig is, allemaal samen uit één grote schaal eten. Misschien moeten we dat thuis ook wat vaker doen, vinden de kinderen.

Nog meer restauranttips en boeiende portretten van buitenlandse chefs in België vind je in het boek ‘Melting Pot – De wereld kookt in België’ van Guido Everaert en Karin De Bruyn, uitgegeven bij Luster.

Nog meer tips voor een kindvriendelijk restaurant? Dan vind je deze en deze vast ook leuk. En niet te vergeten: deze!

Zin om Brussel verder te ontdekken met kinderen? Bekijk dan zeker onze cityguide, bomvol goeie tips om er een onvergetelijke dag of weekend van te maken.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.