Kindvriendelijk restaurant in Brussel: eten op een eiland

Op zoek naar een kindvriendelijk restaurant in Brussel? Ga dan eens eten op een eiland. Echt, dat kan in Brussel. Al wat je moet doen is tegen valavond en met voldoende honger naar het Terkamerenbos gaan.

Langs de aanlegsteiger van het meer kuiert een familie eenden en liggen roeiboten te sudderen in een briesje. En kijk, daar komen wij aangewaaid. Zoals meestal hebben we onze zinnen gezet op een avontuur. Dat verklaart dan ook waarom we met lichte opwinding aan boord van een klaarliggend vlot klimmen, dat ons traag maar vastberaden naar de overkant brengt. De overkant, dat is een heus onbewoond eiland. Oké, het is misschien wel bewoond, maar echt niet meer dan een klein beetje.

Er staat een prachtig houten chalet – met groot terras – dat zo uit de Canadese bossen lijkt geplukt. En voor die chalet komen wij. Want in de keuken van deze brasserie met slowfoodsympathieën wordt er heel lekker gekookt voor al wie op het eiland aanspoelt. De kinderen hebben geen tijd om zich in de kaart te verdiepen en stuiven de struiken in. In een trosje zwerven ze langs bloemen en bomen, ver uit ons zicht. Ze spelen verstoppertje, trappen tegen de bal en gaan op in hun rol van Robinson Crusoë.

De honger haalt het uiteindelijk toch van het verlangen naar vrijheid en ze druppelen een voor een binnen. Aan tafel zijn er hamburgers, balletjes in tomatensaus, spaghetti en biefstuk met frietjes. De porties zijn royaal, wat er op de borden ligt is huisgemaakt en van prima kwaliteit. Ook het ijsje waarmee we afsluiten kan op volmondige goedkeuring rekenen. Met spijt nemen we aan het einde van de avond het vlot weer terug, naar de gewone wereld. ‘Kunnen we hier niet blijven slapen?’ vraagt Lucy. ‘Boven het restaurant is toch plaats voor een hotelletje.’ Investeren, iemand?

Chalet Robinson, Terkamerenbos, Steigerpad 1, 1000 Brussel. Info: www.chaletrobinson.be.

Nog meer tips voor een kindvriendelijk restaurant? Check dan als de gesmeerde piston naar de Ardennen of deze in Mons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.