Kindvriendelijk restaurant in de Ardennen: speeltuin with a view

Op zoek naar een kindvriendelijk restaurant in de Ardennen met speeltuin?

Bij een bezoek aan restaurant Ferme des Bruyères doet het uitzicht eerst even de adem stokken. De glooiende vallei van de Warche – een riviertje dat al mompelend zijn weg zoekt door de donkere naaldbossen van Bevercé – ligt aan onze voeten. Van buitenspelen krijg je veel honger, en die kan je hier stillen met allerlei lekkers.

Een hap uit de vallei

Binnen in het restaurant is het nogal gewoontjes. Buiten daarentegen is het echte spektakel te vinden, in de vorm van het grote terras en de aflopende tuin die een ferme hap uit de vallei neemt. De kaart is kort maar krachtig en pakt uit met twee klassiekers voor kinderen: gehaktbal met appelmoes en fishsticks met frietjes. Beide gerechten zijn vergezeld van een kommetje gemengde groente.

Kus uit Malmedy

Voor de meerderjarigen is er een handvol voorgerechten als gravad lax, carpaccio en soep, en hoofdgerechten à la lamskroon, zwarte pens met gebakken appel en truffel of Saint-Pierre visfilet met wortel en kurkuma. Opvallend is ook de uitstekende thee van Palais des Thés, die je in dit soort obscure uithoekjes van de wereld zelden aantreft.

‘Een bom van merengue met slagroom’

Uit de goedgevulde dessertkaart kiezen we een plaatselijk succesnummer dat interessante vragen oproept: Baiser de Malmedy. Het blijkt een bom van merengue met slagroom te zijn. Een mens zou voor minder in het wilde weg beginnen kussen.

Ferme des Bruyères, Cligneval 2, 4960 Malmedy. Info: www.fermedesbruyeres.be

Nog meer tips voor een kindvriendelijk restaurant? Met tuin of gewoon gezellig eten wat de pot schaft in Mons.

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.