Kindvriendelijk restaurant in Limburg

Kindvriendelijk restaurant in Limburg gezocht? Naast haar praktijk voor psychotherapie, waar ze tijdens de week kinderen behandelt, ging Manon Poortvlioet voluit voor haar andere passie: koken. Dat resulteerde in het stijlvolle restaurant Sapere, dat ze samen met haar man Jan runt.

Sapere restaurant kindvriendelijk

Dat Manon Poortvliet ooit in de potten van haar eigen Limburgse restaurantkeuken zou roeren, stond niet meteen in de sterren geschreven. Deze voormalige juf gaf twintig jaar les aan kinderen, voor ze besloot een nieuw pad te bewandelen. De koerswisseling pakte prima uit, merken we als we onze tanden zetten in heerlijke amuses waarin wortelpeterselie, garnalen, carpaccio van sint-jakbosnoten, knolselder en spek een glansrol vervullen. Ook ons hoofdgerecht van hertenfilet met knolselderpuree en groene kool is erg smaakvol.

Sapere restaurant kindvriendelijk
Vis met spinazie

De kinderen mogen zelf hun hoofdgerecht samenstellen. Ze kiezen voor vis met spinazie en frietjes en kuisen alle drie zonder pardon hun bord uit. De vraag ‘Vonden jullie het lekker?’ is in dit kader redelijk overbodig. Een vanilleijsje vermomd als mannetje maakt het kinderlijk geluk compleet.

Terwijl wij ons dessert van witte chocolade en rode vruchtencompote savoureren, mogen zij gezellig in de bar gaan keuvelen en tekenen. Ze zijn hier erg welkom, benadrukt gastheer Jan, ‘mits aangepast gedrag’. Vrij vertaald: dit is niet de plek om de aap uit te hangen. In alle rust samen genieten van het heerlijke eten en de ontspannen sfeer, dat dan weer wel.

Sapere restaurant kindvriendelijk

Nog meer inspiratie voor een kindvriendelijk restaurant? Check dan deze in Brussel of in Gent.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.