Kindvriendelijk restaurant in Mons: doe alsof je thuis bent

Een kindvriendelijk restaurant in Mons van doen? La Cocotte zit goed verstopt achter een onooglijke garagepoort in een rustige wijk van de stad. Myriam en haar man Laurent ontvangen hun gasten hier volgens het principe: doe alsof je thuis bent. Dat geldt ook voor het dagelijks wisselende menu, dat bestaat uit fair trade- en seizoensproducten van lokale producenten, ‘die we allemaal persoonlijk kennen’, aldus Myriam.

Er is maar één menu, dus van keuzestress heb je hier geen last. Dat menu bestaat uit drie gangen en is krak hetzelfde voor de kinderen (hoera, roepen we eensgezind, eens géén platgetreden kindermenu!). Die kinderen betalen de helft van volwassenen, en de prijzen zijn sowieso al zeer schappelijk.

‘Je mag zelf opscheppen uit de potten op de toog’

Het bric-à-brac interieur is volledig opgetrokken uit gerecyclede spullen en de sfeer is losjes. Voorgerecht wordt aan tafel geserveerd, hoofdgerecht ga je zelf opscheppen uit de potten op de toog. Op je bord krijg je gezellige, homemade gerechten met veel smaak. Niet voor families met heel jonge kinderen, want er is geen plaats om rond te kruipen/lopen/hangen. Ook niet voor heel kieskeurige koters, want je eet wat de pot schaft. Maar dat is gegarandeerd erg lekker.

Table d’hôte La Cocotte, Rue des Archers 43, 7000 Mons. Info: 0475/91.29.04, www.cocottemons.be

Nog meer tips voor een kindvriendelijk restaurant? Check dan deze in de Limburg of in de Ardennen.

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.