Kindvriendelijk restaurant: industriële site met veel speelruimte

Op zoek naar een kindvriendelijk restaurant gingen wij rondneuzen bij PAKT Antwerpen, een voormalige industriële site naast ‘t Groen Kwartier die werd getransformeerd tot, en we citeren, ‘hotspot én hutsepot van ondernemers en stadslandbouwers die het hart van Antwerpen voeden met creativiteit en culinaire experimenten.’ Da’s een serieuze mond vol. 

In de oude pakhuizen, die na hun glorietijd ook nog dienst deden als locatie voor underground feestjes, huizen nu een hele resem duurzame en creatieve ondernemingen. Op het dak wordt duchtig getuinierd onder de leiding van boeren Bram Stessel en Sjarel van coöperatie De Volle Grond. Het geheel oogt een beetje Brooklyn en is een aanwinst voor een stad waarin teveel buurten intussen nogal gepolijst aanvoelen.

Kindvriendelijk restaurant

Standard

Wij hadden honger en besloten de zuurdesempizza’s van Standard eens aan een nader onderzoek te onderwerpen.

Die komen kraakvers uit de houtoven en worden belegd met verrassende dingen als gepekelde ui en boerenkool (maar ook met pikante salami als je wil). Groenten en kruiden komen vanop ‘t dak van PAKT en zijn biologisch geteeld. Er zijn rooftop salades te scoren met burrata, quinoa of halloumi en ja, er is hele lekkere homemade ice-tea. Tip: de zuurdesempizza’s zijn er ook om mee te nemen voor thuis (vacuüm verpakt).

Racine

Racine opende z’n deuren in november en is het nieuwe project van Ellen en Dennis, de mensen achter Bar Palmier, Moss en  l’Epicerie du Cirque.

Hier worden quinoaboterhammen en uitstekende salades verpatst, net als brood van straffe bakker Toon de Klerck. Je dorst lessen doe je met koudgeperste sappen, een uitgebreide theekaart, natuurwijnen en koffie van Caffenation, die op de site hun nieuwe roastery en bar hebben.

Kasserol

Kasserol is de vaste stek waar de Groene Foodtruck inmiddels is neergestreken. In de lunchbar eet een gemoedelijke mix van moeders, studenten en nieuwsgierige zestigers zich een weg door het dagverse aanbod. In dezelfde ruimte is er een (voorlopig nog beperkte) hoevewinkel met biologische groenten en streekproducten. Ook hier zijn de groenten afkomstig van hun eigen bioboerderij en het dak van PAKT Antwerpen.

Naar dat dak zijn wij intussen wel heel benieuwd. We’ll be back in de lente.

Nog meer tips voor een kindvriendelijk restaurant? Check zeker eens Gent, heerlijke hamburgers in Brussel of toch liever Italiaans.

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.