Off the grid in de Ardennen: de boom in

Ici bevindt zich in de Luxemburgse bossen van Humain, als dat niet poëtisch is? Al wie nood heeft om zich in deze donkere winterdagen even terug te trekken in de natuur, zit goed met deze heerlijke plek. Back to basics, maar dan wel in schoonheid.

Midden in de bossen trokken Brusselaars Tim en Toon zes off the grid boomverblijven op, met Vlaamse knipoog (zie: The Flying Fermette) èn een scheut hedendaags design. Ondanks het in berkenmultiplex badende interieur kom je hier in de eerste plaats voor een immersief weekend in de natuur. Geen Wifi, beperkte watervoorraad (3 minuten warm douchen per persoon), composttoilet: het soort dingen waardoor je op een wip en een knip afkickt van het al te georganiseerde stadsleven.

Wat vind je hier dan wel? Stilte, schoonheid, rust. En met een beetje geluk: innerlijke vrede. The Tower reikt met zijn acht meter naar de boomtoppen en biedt onderdak aan een clubje van vier à vijf. Goed om te weten: het is steil klimmen naar je bed in de toren, dus niet voor hele jonge, hele oude of minder mobiele mensen. Eten opwarmen doe je op de knisperende houtkachel (of bij mooi weer buiten). Dat gaat bijzonder traag: reken op anderhalf à twee uur voor je avondmaal à point is. Ze noemen het natuurlijk geen slow living voor niets.

 Boomhut: Ici, Rue de Borzileux, 6900 Humain. Info: https://stay-ici.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.