Cowboys in het struikgewas: boshut in Limburg

Diep in Limburg vind je stijlvolle cabins waar ontspannen en herbronnen een eitje is. Wij trokken er naartoe en wat bleek? Van het bos krijg je steevast nieuwe frisse ideeën.

Zodra je je hebt geïnstalleerd in een van de cabins op recreatiedomein Warredal bekruipt je het gevoel dat Henry David Thoreau hier moet langs geweest zijn. Of toch minstens zijn geest. De schrijver van Walden trok zich terug in een houten hutje in het bos om zijn filosofische gedachten op een rij te zetten, en dat is precies wat je hier ook wil doen.

Hout klieven voor de kachel, water koken in de charmante ketel voor de afwas, dikke boeken lezen bij de olielamp en simpelweg naar buiten staren door de grote raampartijen: een weekend vliegt hier zo voorbij. En dat zonder wifi!

Back to basics betekent gelukkig niet dat je alle comfort moet opgeven en het écht zoals Thoreau moet doen. We blijven wel luxepaarden uit de 21ste eeuw natuurlijk. Daarom vind je hier dingen als een heerlijke douche in een metalen tobbe, waar warm water uit de kraan stroomt. Inderdaad: Thoreau zou dat maar verwend vinden. De houtkachel slaagt er wonderwel in om de cabin van een behaaglijke gloed te voorzien, al moet je er wel op beducht zijn dat dat de eerste nacht een paar uren kan duren. Daarvoor krijg je dan een warmwaterkruik die je op z’n ouderwets gezellig mee in bed neemt.  

Hutbewoners met fut staan op stel en sprong in Nationaal Park Hoge Kempen, waar het schitterend wandelen is. Ideaal om die frisse nieuwe ideeën nog even verder te laten marineren.

Warredal, Ketelstraat 77, 3680 Neeroeteren. Info: warredal.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.